Με συγκρατημένη αισιοδοξία βλέπει την πορεία της νόσου του κορωνοϊού ο επικεφαλής λοιμωξιολόγος του υπουργείου Υγείας Σωτήρης Τσιόδρας.

Παρατηρώντας την πορεία εξάπλωσης του ιού, ο κ.Τσιόδρας, μίλησε για μικρά αισιόδοξα μηνύματα. Ωστόσο ξεκαθάρισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός. “Πρέπει να επιβεβαιώσουμε μέσα μας ότι υπάρχει βραδεία αύξηση. Αν συνεχίσουμε έτσι με καλή στρατηγική ίσως να μπορούμε να μιλάμε αργότερα και για μείωση“.

Πάντως ήδη Κινέζοι επιστήμονες φαίνεται να είναι κοντά σε ένα νέο πειραματικό φάρμακο που μπορεί να σώσει την ανθρωπότητα σύμφωνα με τα όσα είπε ο κ.Τσιόδρας. Δείτε ΕΔΩ τι είπε: “Κορωνοϊός: Νέο πειραματικό φάρμακο δίνει ελπίδες -Τι ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας”

Το χαμόγελο Τσιόδρα

Μάλιστα ο κ.Τσιόδρας κάποια στιγμή εξέφρασε τα συναισθήματά του λέγοντας με χαμόγελο: “Αυτή τη στιγμή είμαι χαρούμενος” αλλά επανέλαβε ότι είναι συγκρατημένα αισιόδοξος.

Γι αυτό άλλωστε και επεσήμανε ότι: “Έτσι όπως προχωράμε είμαστε χαρούμενοι αλλά μπορει γρήγορα να φθάσουμε στο άλλο άκρο. Δεν χρειάζεται εφησυχασμός γιατί θα μας διαλύσει γρήγορα“.

Διαβέβαιωσε πάντως ο κ.Τσιόδρας ότι: “Δεν θα μείνουμε για πάντα κλειδωμένοι μέσα”.

 

Πηγή: Δήμητρα Ευθυμιάδου – healthreport.gr

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news