Στάση εργασίας πραγματοποιούν σήμερα έως τις 12 το μεσημέρι, οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο νοσοκομείο. Διαμαρτύτονται για την μετατροπή του, για δεύτερη φορά σε Ειδικό Νοσοκομείο κορονοϊού.

Σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ), η μετατροπή έγινε «χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό».

Μάλιστα η Ομοσπονδία υποστηρίζει πως σε ολόκληρη τη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κορονοϊού:

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο κορονοϊού.

Το Αμαλία Φλέμιγκ Νοσοκομείο κορονοϊού.

Το Παίδων Πεντέλης Εμβολιαστικό Κέντρο.

Η ΠΟΕΔΗΝ σε ανακοίνωσή της αναφέρει πως στο Σισμανόγλειο σταμάτησε η λειτουργία εξετάσεων, θεραπειών, χειρουργικών επεμβάσεων γενικών περιστατικών. «Ασθενείς που είναι σε λίστα αναμονής μήνες, αναβάλλονται τα ραντεβού τους με κίνδυνο της ζωής τους», υπογραμμίζει.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα, στο Νοσοκομείο αναπτύχθηκαν 290 κλίνες για περιστατικά κορονοϊού σε 7 κλινικές με μόνο 26 παθολόγους και πνευμονολόγους στο σύνολο. «Εξαιτίας αυτού, για ασθενείς με κορονοϊό εφημερεύουν και τους παρακολουθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κλπ). Οι νοσηλευτές 2 σε κάθε βάρδια για 30 – 40 ασθενείς με κορονοϊό μεταξύ αυτών και διασωληνωμένων».

Και προσθέτει η ΠΟΕΔΗΝ, η ΜΕΘ 18 κλινών πάντα γεμάτη με αρκετούς ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλινικές. «Μετά αναρωτιούνται για την υψηλή θνητότητα. Δεν κρύβονται όσο και εάν προσπαθούν οι λόγοι που χάνουμε 90 ασθενείς με κορονοϊό την ημέρα», σημειώνει.

Ακολουθήστε το Hospital News στο google news

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news