Μία συνέντευξη που αφορά στις ΜΕΘ, η οποία χαρακτηρίζεται από λέξεις όπως Ηθική, Ποιότητα, Ασφάλεια και Αξιοπρέπεια των βαρέως πασχόντων ασθενών φιλοξενείται στο ICU Radio….

Ο Πλοίαρχος (ΥΙ) Βασίλειος Μπέκος, Εντατικολόγος –Αναισθησιολόγος, Διευθυντής της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας του ΝΝΑ και μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής για τον σχεδιασμό των νέων κλινών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας των νοσοκομείων του ΕΣΥ, αναδεικνύει το σημαντικό επιστημονικό έργο που επιτελείται μέσα στις ΜΕΘ με γνώμονα και στόχο την φροντίδα όχι μόνο των ασθενών αλλά και του οικογενειακού τους περιβάλλοντος.

Θέτει τον ασθενή στο κέντρο και συστρατεύει το προσωπικό προς μία Οργανωσιακή Κουλτούρα, που αντανακλά την προσωπικότητα της ΜΕΘ και η οποία διαμορφώνεται συστηματικά από την αλληλεπίδραση των χαρακτηριστικών των Λειτουργών Υγείας, της οργανωσιακής Δομής και της οργανωσιακής Ηθικής.

“Πέρα από την ακαδημαϊκή μόρφωση, σκεφτήκατε ποτέ ότι δεν υπάρχει καλύτερο σχολείο από το να περάσουν όλοι οι γιατροί και νοσηλευτές για ένα ικανό χρονικό διάστημα από τη Μονάδα; Πόσο διαφορετικοί γιατροί και νοσηλευτές θα γίνονταν;” σημειώνει ο κος Μπέκος.

Ακούστε τη συνέντευξη ΕΔΩ

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news