Ο αμετανόητος startuper Γιάννης Βλαχογιάννης που έχει συνδέσει το όνομα του με το πρώτο επταψήφιο exit του ελληνικού συστήματος καινοτομίας, μας παρουσιάζει με ανάρτηση του στο facebook την EVA.

Πιο συγκεκριμένα, ο Γιάννης Βλαχογιάννης – κατά facebook John Victory- έγραψε:  «Ποτέ δεν πίστευα ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα θα δεχόταν να χρησιμοποιήσει πρώτα από όλες τις χώρες του κόσμου, ένα σύστημα Machine Learning (ή A.I αν σας αρέσουν τα buzz words).

Το μεγάλο στοίχημα ήταν πως μπορούμε να περιορίσουμε τα κρούσματα χωρίς να χάσουμε ζωές και χωρίς να καταστρέψουμε την οικονομία με ένα πρόωρο lockdown.

Το εγχείρημα τεράστιο: Η Ελλάδα ακόμα και τώρα δέχεται χιλιάδες τουρίστες ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ και τα test που έχουμε πρέπει να γίνονται «έξυπνα» και «δυναμικά». Αλγοριθμικά.

Παρόμοιες χώρες που άνοιξαν «τυχαία», έκλεισαν πάλι σε 2-3 μέρες, χωρίς να έχουν καν τον τρομακτικό αριθμό τουριστών που έχει η Ελλάδα.

Κάπως έτσι, τέσσερα άτομα (Kimon Drakopoulos, Vishal Gupta και Hamsa Bastani και εγώ), έφτιαξαν την Eva και σε άπειρες προετοιμασίες με την ελληνική κυβέρνηση, είναι το backbone του PLF – το σύστημα που ελέγχει όποιον μπαίνει στην χώρα. Το σύστημα λειτουργεί ως εξής (δεν μπορώ ακόμα να πω πολλά καθώς ακόμα γράφονται papers και περιμένουμε τις επίσημες ανακοινώσεις από τα 2 Αμερικάνικα Πανεπιστήμια που έχουν πάρει μέρος στο πρόγραμμα): Όταν συμπληρώνεται το PLF, εμείς παίρνουμε anonymized, aggregated data και απαντάμε με ένα risk profile έχοντας υπόψη μας πόσα test είναι διαθέσιμα και κάποια άλλα χαρακτηριστικά που δεν μπορώ να κάνω disclose. Αυτό το risk profile, είναι το QR code που στέλνεται με email και είναι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ για να μπεις στην χώρα.

Το risk profile, υπολογίζεται δυναμικά από έναν (self learning) Machine Learning Algorithm και είναι αρκετά πολύπλοκο πως γίνεται η κατηγοριοποίηση των τουριστών. Είναι παγκόσμια πρωτιά σε υλοποίηση, χρήση και data collection.

Όλο το σύστημα ονομάζεται Eva.

H Eva κάνει εκτός από διαχείριση πόρων και recommendations για ποιες περιοχές (σύνορα) πρέπει να απομονωθούν καθώς και μερικές ακόμα λειτουργίες που (you guessed it!) δεν μπορώ να πω.

Θα κάνω share τις επόμενες μέρες αρκετά περισσότερα αλλά μέχρι τότε:

1/ Φοράτε την μάσκα σας

2/ Πλένουμε τα χέρια μας

3/ #Eva4Eva

#savethesummer».

Πηγή: in.gr

Ποτέ δεν πίστευα ότι μία χώρα σαν την Ελλάδα θα δεχόταν να χρησιμοποιήσει πρώτα από όλες τις χώρες του κόσμου, ένα…

Gepostet von Jon Victory am Freitag, 17. Juli 2020

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news