Πρώτη στην Ελλάδα εμβολιάστηκε η νοσηλεύτρια, Ευσταθία Καμπισιούλη

Ιστορικές είναι οι στιγμές τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη καθώς έγινε ο πρώτος εμβολιασμός κατά του κορονοϊού στη νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός, Ευσταθία Καμπισιούλη.

Όπως αναφέρει το «Καλημέρα Αρκαδία», η πρώτη νοσηλεύτρια ΜΕΘ που εμβολιάστηκε στην Ελλάδα κατάγεται από την Αρκαδία και συγκεκριμένα από το Σταυροδρόμι Γορτυνίας. Ο λόγος για την Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, η οποία έκανε το εμβόλιο για τον κορονοϊό στις 13:00 της Κυριακής. Η Ευσταθία Καμπισιούλη μεγάλωσε στο Σταυροδρόμι Γορτυνίας, ενώ στη συνέχεια σπούδασε Νοσηλευτική και εργάζεται ως νοσηλευτήρια στην Αθήνα.

«Νομίζω ότι πολλοί με ζηλεύουν σήμερα γιατί θα ήθελαν να βρίσκονται στη θέση μου», ήταν η φράση που χρησιμοποίησε η Ευσταθία Καμπισιούλη, νοσηλεύτρια ΜΕΘ στο Νοσοκομείο «Ο Ευαγγελισμός» και ο πρώτος άνθρωπος που εμβολιάστηκε στη χώρα μας, για να περιγράψει τα συναισθήματά της. Πρόκειται για μια έντονα συμβολική κίνηση καθώς οι γιατροί και οι νοσηλευτές βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης από την αρχή της πανδημίας.

Η κυρία Καμπισιούλη έκανε τη σχετική δήλωση στην ΕΡΤ λίγο πριν κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού.

 

Ευσταθία Καμπισιούλη: Τι είχε δηλώσει για τον κορονοϊό

Κατά τη διάρκεια του πρώτου κύματος της πανδημίας, τον Μάιο, η νοσηλεύτρια είχε μιλήσει στο περιοδικό Down Town για τις δυσκολίες της δουλειάς της και τους ασθενείς με covid.

Ευαγγελισμός: Συγκλονιστικές ιστορίες από τη μάχη ενάντια στον κορονοϊό

«Εργάζοµαι 25 χρόνια στον Ευαγγελισµό και αυτήν τη στιγμή βλέπω ένα άλλο νοσοκομείο. Κληθήκαμε σε σύντομο χρονικό διάστημα όλοι οι επαγγελματίες Υγείας να ετοιμάσουμε νέα τμήματα, να εκπαιδεύσουμε το προσωπικό που ήρθε την τελευταία στιγμή και να αντιμετωπίσουμε καταστάσεις πρωτόγνωρες, έχοντας στο µμυαλό µας ότι πρόκειται για µια νόσο ιδιαίτερα µμολυσματική και µμεταδοτική. Όλα αυτά µμέσα σε καθεστώς έντονου στρες και πίεσης» είχε δηλώσει η ίδια.

Η κ. Καμπισιούλη είχε τονίσει ότι «είμαστε αυτοί που κρυφτήκαμε πίσω από τις µάσκες και πλέον αναγνωριζόμαστε µόνο από τα µάτια. Όλοι περιμένουν από εμάς να σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων και ξέρετε κάτι; Στεκόμαστε! Σαφώς, όταν απομακρυνόμαστε από την εργασία µας, ύστερα από οχτώ ή δέκα ώρες, είμαστε ψυχολογικά φορτισμένοι και σωματικά κατάκοποι. Πονάει όλο µας το κορμί από την ένταση και το στρες, έχουμε απομονωθεί από τους δικούς µας ανθρώπους, δεν µπορούµε να έχουμε την αγκαλιά ή το χάδι τους. Οι ασθενείς µε COVID-19 νιώθουν µόνοι, αλλά το ίδιο µόνοι, πιστέψτε µας, νιώθουμε και εμείς. Ζούμε σε µια απομόνωση, γιατί οφείλουμε να προστατέψουμε τους οικείους µας» και είχε προσθέσει η ίδια:

«Η µεγαλύτερη ικανοποίηση είναι όταν αυτοί οι ασθενείς βγουν υγιείς από το νοσοκομείο. Τα χαμογελαστά πρόσωπά τους δεν θα τα ξεχάσουμε όσος καιρός και αν περάσει. ∆υστυχώς γι’ αυτούς, ενώ µας ευχαριστούν τόσο πολύ και µας χειροκροτούν, όταν µας συναντήσουν έξω δεν θα µας αναγνωρίσουν. Εµείς θα τους αναγνωρίσουµε, εκείνοι όχι. ∆εν θα ξέρουν ποιον είχαν στο πλευρό τους αυτές τις δύσκολες ώρες. Γιατί κάναμε τη δουλειά µας πίσω από µια µάσκα… Ελπίζω τουλάχιστον αυτήν τη φορά η κοινωνία, και πρωτίστως το κράτος, να αναγνωρίσει την αξία µας και να δει το έργο που γίνεται στις ΜΕΘ. Δεν κάνουµε κάτι διαφορετικό απ’ ό,τι κάναµε κάθε προηγούµενη µέρα. Αλλά έπρεπε να φορέσουµε στολές και σκάφανδρα για να µας δουν».

 

Πηγή: ethnos.gr

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news