Copyright: Eurokinissi

Στην προκήρυξη 854 θέσεων γιατρών και οδοντιάτρων για το ΕΣΥ προχώρησε σήμερα το υπουργείο Υγείας. Πρόκειται για θέσεις που κατανέμονται στις 7 Υγειονομικές Περιφέρειες και αφορούν σε θέσεις επί θητεία.

Στη συνέχεια οι Υγειονομικές Περιφέρειες και έπειτα τα νοσοκομεία θα πρέπει να προχωρήσουν στην εξειδίκευση των θέσεων ανά Μονάδα Υγείας.

Αξιοσημείωτο είναι πάντως ότι η προκήρυξη για τις 854 θέσεις από το υπουργείο Υγείας εκδίδεται λίγο πριν την ανακοίνωση των εκλογών, ενώ με βάση τις δεσμεύσεις της κυβέρνησης θα έπρεπε η διαδικασία ήδη να υλοποιείται.

Πάντως η προθεσμία υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική διεύθυνση esydoctors.moh.gov.gr αρχίζει στις 21/03/2023 ώρα 14.00 (μεσημέρι) και λήγει στις  31/03/2023 ώρα 24.00.

Οι αποφάσεις προκηρύξεων των Νοσοκομείων για τις παραπάνω θέσεις πρέπει να έχουν εκδοθεί, αναρτηθεί στο ΔΙΑΥΓΕΙΑ και αποσταλεί ηλεκτρονικά στη διεύθυνση [email protected], το αργότερο μέχρι και την  13/03/2023.

Απαραίτητη προϋπόθεση για την έκδοση της απόφασης προκήρυξης των ανωτέρω θέσεων είναι η μη δέσμευσή τους με οποιοδήποτε τρόπο.

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news