Την Τετάρτη 11 Ιανουαρίου 2023, πραγματοποιήθηκε τελετή αγιασμού και αποδόθηκε σε λειτουργία το ανακαινισμένο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών του Ναυτικού Νοσοκομείου Αθηνών (ΤΕΠ/ΝΝΑ).

Το ανακαινισμένο ΤΕΠ επιθεώρησε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Στυλιανός Πετράκης ΠΝ συνοδευόμενος από τον Υπαρχηγό ΓΕΝ Αντιναύαρχο Γεώργιο Καμπουράκη ΠΝ, τον Διευθυντή Διεύθυνσης Υγειονομικού ΓΕΝ Υποναύαρχο (ΥΙ) Αντώνιο Παπαγεωργίου ΠΝ, τον Διευθυντή Γ΄ Κλάδου ΓΕΝ Αρχιπλοίαρχο Σπυρίδωνα Λαγάρα ΠΝ, τον Διευθυντή ΝΝΑ Αρχιπλοίαρχο (ΥΙ) Λάμπρο Μπιλάλη ΠΝ, ενώ συνεχάρη το στρατιωτικό και πολιτικό προσωπικό που ενεπλάκη στην υλοποίηση του έργου, αλλά και το υγειονομικό και νοσηλευτικό προσωπικό του νοσοκομείου για το σημαντικό έργο που επιτελούν.

Στόχος της ανακαίνισης του ΤΕΠ/ΝΝΑ αποτέλεσε η κάλυψη των αυξημένων απαιτήσεων περίθαλψης με την επέκταση, διαμόρφωση και τον εκσυγχρονισμό του σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Στο πλαίσιο αυτό, έγινε σημαντική ανακατανομή των χώρων, προκειμένου να ενισχυθούν οι υπηρεσίες επείγουσας φροντίδας του νοσοκομείου, να καταστεί αποτελεσματικότερη η εξυπηρέτηση των ασθενών, καθώς και να βελτιωθούν οι συνθήκες εργασίας του υγειονομικού προσωπικού.

Η ανακαίνιση του ΤΕΠ/ΝΝΑ περιλαμβάνει έντεκα (11) κλίνες για παθολογικά και χειρουργικά περιστατικά, τρεις (3) κλίνες βραχείας νοσηλείας, μία (1) αίθουσα μικροεπεμβάσεων πλήρως εξοπλισμένη καθώς και ένα (1) δωμάτιο για μολυσματικά περιστατικά με αυξημένη επικινδυνότητα (SARS-COV-2).

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news