Ακούστε τον πρόεδρο της ΠΑΣΥΝΟ-ΕΣΥ να εξηγεί γιατί οι νοσηλευτές επιλέγουν τη φυγή από τα ελληνικά δημόσια νοσοκομεία, τι προτιμούν να κάνουν ως εναλλακτική επιλογή και πως θα γίνει πάλι ελκυστικό το ΕΣΥ στο νοσηλευτικό προσωπικό.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ ΚΑΡΛΑΤΗΡΑ 

Οι νοσηλευτές είναι η «ραχοκοκαλιά» του Εθνικού Συστήματος Υγείας (ΕΣΥ), όμως τα τελευταία χρόνια λύγισαν από το βάρος του εργασιακού φόρτου και των δύσκολων συνθηκών εργασίας στα δημόσια νοσοκομεία.

Ο κ. Γεώργιος Αβραμίδης, Πρόεδρος της Πανελλήνιας Συνδικαλιστικής Νοσηλευτικής Ομοσπονδίας του ΕΣΥ (ΠΑΣΥΝΟ – ΕΣΥ) και Οργανωτικός Γραμματέας της Ένωσης Νοσηλευτών Ελλάδος (ΕΝΕ) εξηγεί στο ygeiamou.gr τις δυσκολίες του επαγγέλματος και τους λόγους που οδηγήσαν τους νοσηλευτές σε ένα μεγάλο κύμα φυγής από το ΕΣΥ.

«Αρκετοί νοσηλευτές δεν επιθυμούν να εργαστούν στο δημόσιο σύστημα Υγείας. Το επάγγελμα του νοσηλευτή είναι ιδιαίτερα δύσκολο: δουλεύει σε περιβάλλον εξοντωτικό, με βάρδιες, χωρίς να παίρνει τις κανονικές του άδειες και τα ρεπό της εβδομάδας. Με αυτούς τους ρυθμούς εργασίας δημιουργούνται συγκρούσεις στο οικογενειακό περιβάλλον, αποκόπτονται από φίλους και παρέες…», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ. Αβραμίδης.

Ακούστε ολόκληρη τη συζήτηση στο podcast που ακολουθεί:

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news