Ο προγραμματισμός των ραντεβού θα πραγματοποιείται σε “τρία κανάλια”.

Για τον τρόπο που οι πολίτες που θα προγραμματίζουν το ραντεβού για το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, όταν θα είναι διαθέσιμο, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, κ. Κυριάκος Πιερρακάκης.

“Θέλουμε να κάνουμε τον προγραμματισμό του ραντεβού για τα εμβόλια κατά της covid-19 όσο πιο απλό γίνεται”, τόνισε ο υπουργός, ενώ έκανε λόγο για “τρία κανάλια”.

Θα αναπτυχθεί ψηφιακή πλατφόρμα στο gov.gr για το κλείσιμο των ραντεβού, τηλεφωνικό κέντρο για αυτούς που δεν έχουν εξοικείωση με τα ψηφιακά μέσα, αλλά και ένα πρόσθετο –και πολύ ευκολότερο- κανάλι για τον πολίτη που το χαρακτήρισε καινοτομία.

“Εφόσον κάποιος έχει εγγραφεί στην άυλη συνταγογράφηση –και αυτή τη στιγμή 800.000 συμπολίτες μας το έχουν ήδη πράξει μέσω gov.gr- το ραντεβού για το εμβόλιο θα κλείνεται αυτόματα, με τον πολίτη να ενημερώνεται μέσω SMS ή και email με τη συγκεκριμένη μέρα, ώρα και μέρος που θα κάνεις το εμβόλιο”, είπε χαρακτηριστικά.

“Να γραφτούν όσοι δεν έχουν γραφτεί στην άυλη συνταγογράφηση για να μπορέσουν να διευκολυνθούν. Πρέπει να γραφτούμε όλοι”, τόνισε ο κ. Πιερρακάκης.

Πηγή: news247.gr

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news