ΜΕΘ/ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ ΜΙΧΑΛΗΣ/EUROKINISSI

Νέα μέτρα κατά της βίας σε βάρος των γιατρών που έχει παρατηρηθεί μέσα στα νοσοκομεία αλλά και για τις μηνύσεις που δέχονται από ασθενείς, προτίθεται να λάβει ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Όπως δεσμεύτηκε ο Θάνος Πλεύρης στους εκπροσώπους των Ιατρικών Συλλόγων, άμεσα θα υπάρξει νομοθετική πρωτοβουλία, ώστε οι γιατροί να μην πέφτουν θύματα βίας εντός του ΕΣΥ αλλά και να μη γίνονται μηνύσεις σε βάρος τους από πολίτες, οι οποίες είναι ανυπόστατες.

Τι σχεδιάζει

Ο υπουργός Υγείας σε συνεννόηση με το Υπουργείο Δικαιοσύνης θα εξετάσουν τα θέματα που αφορούν στη διαφοροποίηση των αδικημάτων, ενώ άμεσα θα προβεί στις αντίστοιχες ρυθμίσεις ώστε οι γιατροί να έχουν νομική κάλυψη χωρίς να χρεώνονται για σειρά αδικημάτων που γίνονται εις βάρος τους εντός του νοσοκομείου και θα υπάρξει υψηλότερο επίπεδο ασφαλείας εκεί που παρατηρούνται έντονα περιστατικά.

Πλεύρης: Να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με απρόσκοπτο τρόπο

Όπως είπε ο Θάνος Πλεύρης κατά τη διάρκεια συνάντησής του με τον ΙΣΑ: «Συναντήθηκα σήμερα με το προεδρείο του ΙΣΑ και λάβαμε τα αιτήματα που έχουν να κάνουν με την καλύτερη προάσπιση των γιατρών κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν θα έχουμε ένα ασφαλιστικό πλαίσιο ώστε οι γιατροί μας αλλά και συνολικά όσοι εργάζονται στο Εθνικό Σύστημα Υγείας να μπορούν να ασκούν τα καθήκοντα τους με απρόσκοπτο τρόπο προς όφελος των ασθενών».

Πατούλης: Οι γιατροί πρέπει να περιφρουρηθούν

Ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης δήλωσε: «Θεωρούμε ότι οι γιατροί που ασκούν τα καθήκοντα τους πρέπει να περιφρουρηθούν για να μπορέσουν αυτά να ασκούνται απρόσκοπτα. Βρήκαμε ευήκοα ώτα μέσω του Υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη και ήδη σειρά μέτρων τα οποία αιτήθηκαν από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών έγιναν αποδεκτά και ελπίζουμε σύντομα να υλοποιηθούν και να αποτελέσουν δύναμη προστασίας για την άσκηση του ιερού καθήκοντος των γιατρών στα νοσοκομεία».

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news