«Ήρθα σήμερα στο νοσοκομείο αναφοράς «Η Σωτηρία» για να στηρίξω τους γιατρούς μας, τους νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό εδώ και σε όλη τη χώρα και να τους ευχαριστήσω για τη μέχρι τώρα προσπάθειά τους» δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, εξερχόμενος του Γενικού Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Αθηνών «Η Σωτηρία», το οποίο έχει οριστεί ως νοσοκομείο αναφοράς για τον κορωνοϊό. Ο κ. Κικίλιας ανέφερε, μεταξύ άλλων, ότι τα νοσοκομεία έχουν ήδη πάρει μεγάλη πίεση και ευχαρίστησε όλους για τον επαγγελματισμό τους και την πολύ καλή δουλειά τους.

Ζήτησε, ακόμα, να μην υπάρξει ούτε πανικός, αλλά ούτε και εφησυχασμός προσθέτοντας ότι στην ελληνική κοινωνία υπάρχει και ατομική ευθύνη. «Με όλες αυτές τις οδηγίες που έχουν δώσει οι ειδικοί, οι επιδημιολόγοι και οι λοιμωξιολόγοι, πρέπει ο καθένας από εμάς να προσέχει τον εαυτό του. Έχουμε εξηγήσει τους κανόνες υγιεινής, πώς πλένουμε τα χέρια μας. Πως αν κάποιος ανήκει σε μια ευπαθή ομάδα δεν πλησιάζει όσους είναι κρυωμένοι, έχουν πυρετό, βήχα. Πως αποφεύγονται οι χώροι που έχουν πολύ κόσμο και ενδεχομένως είναι χώροι που οι ευπαθείς ομάδες μπορεί να κινδυνεύουν. Πως αν κάποιος αδιαθετήσει, έχει πυρετό, ή αισθάνεται αδυναμία, πρέπει να μείνει σπίτι του, να ενημερώσει τον γιατρό του ή τον ΕΟΔΥ και να πάρει την κατάλληλη επιστημονική συμβουλή. Δεν πρέπει όλοι να τρέχουμε στα νοσοκομεία μας, πρέπει να ακολουθήσουμε τις οδηγίες και τις εντολές των ειδικών» κατέληξε.

Ερωτηθείς για το αν είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τους δύο ασθενείς, σχολίασε πως μίλησε με τους υπεύθυνους γιατρούς των ΤΕΠ και των εφημεριών, τους νοσηλευτές, τους διοικητικούς, το προσωπικό στα booth και παρακάλεσε να υπάρξει σεβασμός απέναντι στα προσωπικά δεδομένα και την ιδιωτικότητα κάθε ανθρώπου, ο οποίος ενδεχομένως έχει μπει σε μια περιπέτεια με την υγεία του. Ο υπουργός Υγείας διαβεβαίωσε ότι όλα τα επιβεβαιωμένα περιστατικά νοσηλεύονται με ήπια συμπτώματα.

Πηγή: HealthWeb

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news