Σοβαρά “χτυπήματα” δέχεται το ΕΣΥ εξαιτίας των αλλεπάλληλων κρουσμάτων κοροναϊού στη χώρα μας. Γιατροί αλλά και νοσηλευτές μπαίνουν σε καραντίνα, καθώς έρχονται καθημερινά σε επαφή με φορείς του ιού.

Όπως καταγγέλλει η Ομοσπονδία Εργαζομένων στα νοσηλευτικά ιδρύματα (ΠΟΕΔΗΝ) 139 εργαζόμενοι στα νοσοκομεία έχουν τεθεί σε απομόνωση. Από αυτούς, οι 60 εργάζονται στο νοσοκομείο Καστοριάς.

Είχε προηγηθεί η περίπτωση του 77χρονου στο νοσοκομείο “Αλεξάνδρα”, εξαιτίας του οποίου έχουν μπει σε καραντίνα επτά γιατροί και εργαζόμενοι.

Σε καραντίνα μπήκαν 15 εργαζόμενοι και στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίου, όπου έχουν εισαχθεί κρούσματα από την ομάδα των ταξιδιωτών στους Άγιους Τόπους.

Σύμφωνα με το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, το πρόβλημα οφείλεται σε μη εντοπισμένα κρούσματα κοροναϊού που εισέρχονται στα εφημερεύοντα δημόσια νοσοκομεία και αντιμετωπίζονται με την συνήθη διαδικασία εξέτασης στα τμήματα επειγόντων περιστατικών (ΤΕΠ) και εισαγωγής στις κλινικές (Παθολογικές, Πνευμονολογικές).

Να δοθούν κίνητρα

Παράλληλα οι εργαζόμενοι εκτιμούν πως υπάρχει απροθυμία συμμετοχής στον διαγωνισμό για πρόσληψη 2.000 επικουρικών υπαλλήλων για δύο χρόνια.

“Θα πρέπει, λοιπόν, σήμερα κιόλας ο υπουργός Υγείας να συνοδεύσει την έκκληση του με κίνητρα για το προσωπικό, επισημαίνει το προεδρείο της ΠΟΕΔΗΝ, εκτιμώντας πως στα κίνητρα πρέπει να περιλαμβάνονται:

Αύξηση των μισθών.
Ένταξη στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Τα κίνητρα πρέπει να είναι διατυπωμένα με σαφήνεια και γενναιότητα από τον Υπουργό Υγείας. Έτσι θα προσελκύσουμε το ενδιαφέρον των υποψηφίων. Έτσι θα θωρακίσουμε το Υγειονομικό Σύστημα. Έτσι θα ανοίξουν οι ΜΕΘ καταλήγει η ΠΟΕΔΗΝ.

 

Πηγή: healthreport+

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news