Κορωνοϊός: Πραγματικός ο κίνδυνος πανδημίας, σύμφωνα με τον ΠΟΥ.

Κορωνοϊός: Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας προειδοποίησε ότι «η απειλή μιας πανδημίας» του νέου κορωναϊού, που έχει προσβάλει περισσότερους από 110.000 ανθρώπους παγκοσμίως, είναι πλέον «πολύ αληθινή».
«Τώρα που ο κορωναϊός έχει εξαπλωθεί σε πολλές χώρες, η απειλή μιας πανδημίας είναι πλέον πολύ πραγματική. Όμως, αυτή θα είναι η πρώτη πανδημία στην ιστορία που θα μπορούσε να τεθεί υπό έλεγχο», είπε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στη Γενεύη.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το 70% και πλέον των ανθρώπων που μολύνθηκε από τον νέο κορωνοϊό στην Κίνα έχει θεραπευτεί, την ώρα που ο διεθνής οργανισμός επισημαίνει ότι η Κίνα «θέτει υπό έλεγχο την επιδημία». «Εκ των 80.000 κρουσμάτων που καταγράφηκαν στην Κίνα, το 70% και πλέον έχει θεραπευτεί» επισήμανε ο επικεφαλής του ΠΟΥ.

Ελλάδα
Στα 84 ανέρχονται πλέον τα κρούσματα του κορωνοϊού στη χώρα μας, εξ των οποίων οι 81 είναι ελληνικής καταγωγής και οι τρεις ξένοι, όπως ενημέρωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας, Σωτήρης Τσιόδρας. Τόνισε ότι είχαμε 11 νέα κρούσματα στην χώρα μας εκ των οποίων τα 4 δεν έχουν ιστορικό. Εκ του συνόλου, οι 56 προέρχονται από την εκδρομή στην Αίγυπτο και το Ισραήλ, 47 ήταν στο γκρουπ και 9 οι επαφές τους. Οι 27 νοσηλεύονται σε νοσοκομείο, με πιο σοβαρό ένα περιστατικό με βαριά πνευμονία στο νοσοκομείο του Ρίου. Οι 57 είναι σε απομόνωση στην οικία τους.

Πέραν της εξάπλωσης του ιού, ανησυχία προκαλεί το γεγονός πως υπάρχουν τέσσερα «ορφανά» κρούσματα. Πρόκειται για κρούσματα, τα οποία, σύμφωνα με τον κ. Τσιόδρα, δεν έχουν ιστορικό και δεν έχουν έρθει σε επαφή με κάποιον που έχει νοσήσει. Διαβάστε Αναλυτικά

366 νεκροί στην Ιταλία
Στην Ιταλία η κατάσταση δυσχεραίνει ολοένα και περισσότερο. Στη χώρα έχουν καταγραφεί συνολικά 7.375 κρούσματα, ενώ οι θάνατοι ανέρχονται στους 366. Μάλιστα, η υπουργός Εσωτερικών, Λουτσιάνα Λαμοργκέσε, προειδοποίησε πως όποιος «σπάει» την καραντίνα στην οποία έχουν τεθεί οι βόρειες περιοχές της χώρας για να περιοριστεί η εξάπλωση του κορωνοϊού, θα βρεθούν αντιμέτωποι με τρίμηνη ποινή φυλάκισης.

Την απαγόρευση όλων των πτήσεων από και προς Βόρεια Ιταλία ως μέτρο πρόληψης από την εξάπλωση του κορωνοϊού ανακοίνωσε η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας, καθώς είναι ορατός ο κίνδυνος ανεξέλεγκτης εξάπλωσης της φονικής επιδημίας στη γειτονική χώρα, όπου ίσως νοσήσει το 60% του πληθυσμού. Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση, «η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας δίνοντας προτεραιότητα στην ασφάλεια των επιβατών και των πτήσεων και εναρμονισμένη με τις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας και του ΕΟΔΥ, ανακοινώνει ως μέτρο πρόληψης κατά του COVID19 την προσωρινή αναστολή όλων των πτήσεων από και προς την Βόρεια Ιταλία». Διαβάστε Αναλυτικά

Πηγή: flash.gr

 

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news