Την ύπαρξη 14 νέων κρουσμάτων ανακοίνωσε ο ειδικός εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τα θέματα του νέου κορωνοϊού, Σωτήρης Τσιόδρας. Ειδικότερα, όπως ανέφερε, τα 11 από τα 14 ανήκουν στο γκρουπ που είχε επισκεφθεί τους Αγίους Τόπους ενώ τα άλλα 3 ήταν επαφές που είχαν. Πρόκειται για μια αναμένόμενη διασπορά της νόσου, σημείωσε ο κ. Τσίοδρας, ενώ γνωστοποίησε ότι ο 66χρονος από την Πάτρα διασωληνώθηκε, καθώς η κατάστασή του επιδεινώθηκε.

Την ίδια στιγμή, προχώρησε στην ανακοίνωση νέων μετρών. Όπως ανέφερε, έπειτα από εισήγηση της επιτροπής εμπειρογνωμόνων του υπουργείου, και με βάση τους αριθμούς κρουσμάτων, παρατείνονται τα μέτρα που αφορούν τους 3 νομους (Αχαϊας, Ζακύνθου και Ηλείας) για 2 εβδομάδες. Ακόμη, αναστέλλονται όλες οι οργανωμένες εκδρομές από και προς τις πληττόμενες περιοχές.

Σε ό,τι αφορά τις αθλητικές ομαδες, οι εκτός έδρας αγώνες θα γίνονται κεκλεισμένων των θυρών, ενώ παρατείνεται η αναστολή των εκπαιδευτικών εκδρομών εξωτερικού μέχρι νεωτέρας.

Τέλος ο κ. Τσίοδρας έκανε έκκληση να στηριχθεί η προσπάθεια που γίνεται από τις αρχές και σημείωσε ότι δεν έχουμε ενδείξεις για διασπορά στην κοινότητα και μετάδοση της νόσου από μη γνωσή πηγή.

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news