Μια υπέροχη πρωτοβουλία έλαβε το Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών «Μονάδες Εντατικής Θεραπείας» της Ιατρικής Σχολής, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

Η ιδέα για πληροφόρηση του κοινού για θέματα που αφορούν στην υγεία, τη λειτουργία των νοσοκομείων και τις πρωτοποριακές δράσεις του προσωπικού των νοσοκομείων, πήρε σάρκα και οστά, μέσα από ένα διαδικτυακό ραδιόφωνο.

Συνεντεύξεις επαγγελματιών υγείας, διακεκριμένων επιστημόνων και αναγνωρισμένων ακαδημαϊκών θα συντροφεύουν τα πρωϊνά μας, συνοδευόμενα από μουσική Ελλήνων καλλιτεχνών που «παίζουν» ή «γράφουν» μόνο για το ραδιόφωνο!

Ο καθηγητής και ακαδημαϊκός Χ. Ρούσσος, ιδρυτής του Ιδρύματος «Θώραξ» και του συγκεκριμένου μεταπτυχιακού προγράμματος, ήταν ένας από τους πρώτους φιλοξενούμενους, ενώ ακολούθησαν ο μητροπολίτης Αργολίδος, καθηγητές, διοικητές, διευθυντές και προϊστάμενοι μεγάλων δημοσίων νοσοκομείων της χώρας.

Το ραδιόφωνο του ΠΜΣ «ΜΕΘ» του ΕΚΠΑ, πρόκειται να φιλοξενήσει συνεντεύξεις ακόμα περισσότερων επιστημόνων, ενώ προτρέπει τους ακροατές να προτείνουν θεματολογία ή επιστήμονα από τον οποίο θα ήθελαν να ακούσουν τις απόψεις του.

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news