«Θα είναι δύσκολο», παραδέχεται ο βρετανός γιατρός, αφού οι ιταλικοί εμπειρογνώμονες προειδοποιούν ότι σε μία από τις 10 περιπτώσεις κρούσματος, υπάρχει ανάγκη για νοσηλεία σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Οι Ιταλοί γιατροί έχουν προειδοποιήσει τους ιατρούς σε όλη την Ευρώπη να «ετοιμαστούν» για κορωνοϊό σε μια επιστολή που αποκαλύπτει ότι το 10% όλων των μολυσμένων με κορωνοϊούς χρειάζονται εντατική φροντίδα, ενώ τα νοσοκομεία κατακλύζονται από νέα κρούσματα.

Η επιστολή που είδε το The Independent αποκαλύπτει την κλίμακα των επιπτώσεων στα νοσοκομεία της Ιταλίας, όπου 5.883 ασθενείς έχουν μολυνθεί από τον ιό και 233 άνθρωποι πέθαναν από τις 6 το βράδυ του προηγούμενου Σαββάτου.

Στο σημείωμα που απεστάλη στην Ευρωπαϊκή Εταιρεία Εντατικής Φροντίδας, οι Ειδικοί Εντατικολόγοι, ο καθηγητής Maurizio Cecconi, ο καθηγητής Antonio Pesenti και ο καθηγητής Giacomo Grasselli από το πανεπιστήμιο του Μιλάνου, αποκάλυψαν πόσο δύσκολο ήταν για τη θεραπεία των ασθενών με κορωνοϊό. Είπαν: «Βλέπουμε ένα υψηλό ποσοστό κρουσμάτων που οδεηγούνται στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), σε ποσοστό 10% όλων των θετικών ασθενών.

“Θέλουμε να μεταφέρουμε ένα ισχυρό μήνυμα: Ετοιμαστείτε!”

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news