Ο έλεγχος στους επισκέπτες από την Κίνα δεν εντόπισε νέες παραλλαγές του κορωνοϊού, δήλωσε την Πέμπτη η πρωθυπουργός Μελόνι, μία ημέρα μετά την καθιέρωση της υποχρεωτικής εξέτασης. Όσοι έχουν βρεθεί θετικοί μέχρι στιγμής είναι φορείς των “παραλλαγών Omicron” που υπάρχουν ήδη στην Ιταλία”, δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Η Ιταλία κατέστησε υποχρεωτικές την εξέταση στις αφίξεις από την Κίνα την Τετάρτη, μετά την έκρηξη των κρουσμάτων που ανέφερε το Πεκίνο.

Η Meloni δήλωσε ότι ο έλεγχος είναι πιθανό να είναι λιγότερο αποτελεσματικός από ό,τι αν γινόταν σε ευρωπαϊκό επίπεδο, καθώς ελέγχονται μόνο οι άνθρωποι που φθάνουν με απευθείας πτήσεις από την Κίνα και όχι εκείνοι με ενδιάμεσο σταθμό. Ο υπουργός Υγείας Orazio Schillaci θα πιέσει την ΕΕ να επεκτείνει τον έλεγχο.

Ο Schillaci δήλωσε ότι ο έλεγχος των αφίξεων είναι “απαραίτητος για να διασφαλιστεί η παρακολούθηση και ο εντοπισμός τυχόν παραλλαγών του ιού προκειμένου να προστατευθεί ο ιταλικός πληθυσμός”. Η Ιταλία ήταν η πρώτη ευρωπαϊκή χώρα που χτυπήθηκε από τον κορωνοϊό στις αρχές του 2020, εισάγοντας πρώτη εθνικό lockdown.

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news