Δεν θα επιβληθεί αναστολή στους υγειονομικούς που δεν θα κάνουν την Τρίτη δόση.

Κανονικά θα εργασθούν στα νοσοκομεία και τις Μονάδες Υγείας του ΕΣΥ οι υγειονομικοί που δεν θα κάνουν την τρίτη δόση του εμβολίου για τον κορονοϊό από την 1η Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με πληροφορίες του HealthReport.gr, η κυβέρνηση αποφάσισε οι υγειονομικοί χωρίς την Τρίτη δόση να εργασθούν κανονικά και να μη βγουν σε αναστολή.

Ωστόσο όπως ισχύει για τον γενικό πληθυσμό έτσι και οι υγειονομικοί που δεν θα έχουν κάνει την αναμνηστική δόση του εμβολίου θα χάσουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους.

Γεγονός που σημαίνει ότι δεν θα έχουν τα προνόμια που προβλέπονται για όσους έχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Δηλαδή μεταξύ άλλων:

-Δεν θα μπορούν να μπουν σε εσωτερικούς χώρους εστίασης και ψυχαγωγίας
-Θα μπορούν να πηγαίνουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με rapid test
-Στα καταστήματα του λιανεμπορίου για να εισέλθουν θα πρέπει να διαθέτουν αρνητικό rapid test.

Να υπενθυμιστεί ότι όσοι την 1η Φεβρουαρίου είναι άνω των 18 ετών και δεν έχουν κάνει αναμνηστική δόση και έχουν παρέλθει 7 μήνες από το διδοσικό εμβόλιο είτε 3 μήνες από το μονοδοσικό, χάνουν το πιστοποιητικό εμβολιασμού τους και θεωρούνται ουσιαστικά ανεμβολίαστοι.

Υγειονομικοί σε αναστολή

Στο μεταξύ όμως σε αναστολή συνεχίζουν να είναι 4727 υγειονομικοί όλης της χώρας που δεν έχουν κάνει ακόμη το εμβόλιο, ένα μέτρο που ισχύει έως τις 31 Μαρτίου.

Η κυβέρνηση πάντως σε μια προσπάθεια να πιέσει όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιασθεί αφήνει να εννοηθεί ότι οι 4727 υγειονομικοί κινδυνεύουν με οριστική απόλυση μετά το τέλος Μαρτίου.

Ωστόσο έγκυρες πηγές του HealthReport.gr αναφέρουν ότι κυβερνητικά στελέχη έχουν επεξεργασθεί και νομικά ένα τέτοιο σενάριο και φαίνεται ότι δεν αποτελεί εύκολη λύση η οριστική απομάκρυνση εργαζομένων στο ΕΣΥ.

Ταυτόχρονα οι θέσεις αυτές θα πρέπει να αντικατασταθούν άμεσα, διαδικασία που όσο και να επισπευσθεί δεν μπορεί να ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.
Να σημειωθεί πάντως ότι η κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι σύντομα θα γίνουν προσλήψεις 4000 εργαζομένων στο ΕΣΥ.

 

Ακολουθήστε το Hospital News στο google news

 

Πηγή

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news