Καθώς το COVID-19 συνεχίζει να τονίζει την ανάγκη για ισχυρή συνεργασία και σαφή επικοινωνία μεταξύ των παρόχων υγειονομικής περίθαλψης, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ευάλωτους ηλικιωμένους, μια μοναδική συνεργασία δημιουργεί έναν ψηφιακό σύνδεσμο μεταξύ του St. Joseph’s Healthcare Hamilton (SJHH) και του St. Joseph’s Villa στο Hamilton, Ont.

Η ολοκληρωμένη πλατφόρμα συντονισμού περίθαλψης, Harmony, από το PointClickCare με έδρα τον Καναδά, θα εξασφαλίσει σαφείς, ακριβείς ροές πληροφοριών γρήγορα και εύκολα μεταξύ των δύο παρόχων υγειονομικής περίθαλψης κατά τη μεταφορά ασθενών. Σκοπός είναι να μειωθούν οι πιθανότητες καθυστερήσεων στη θεραπεία, σφάλματα στη φροντίδα, δυσκολίες στη λήψη ακριβούς διάγνωσης και επανεισαγωγής στο νοσοκομείο, βελτιώνοντας παράλληλα τα αποτελέσματα υγείας για τους ηλικιωμένους που μεταφέρονται μεταξύ νοσοκομείου και οίκων μακροχρόνιας περίθαλψης.

«Αυτό είναι ένα παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο μπορούμε να βελτιώσουμε την επικοινωνία μεταξύ παρόχων υγειονομικής περίθαλψης στη δική μας κοινότητα για να βεβαιωθούμε ότι κανείς δεν θα παραμεληθεί», λέει ο Dr. Alistair Ingram, Επικεφαλής της Διεύθυνσης Ιατρικής του SJHH. «Έχοντας κοινά πληροφοριακά συστήματα που μιλούν μεταξύ τους, είναι ένα βήμα προς το μέλλον της υγειονομικής περίθαλψης, όπου βλέπουμε απρόσκοπτες συνδέσεις μεταξύ περιφερειακών παρόχων υγειονομικής περίθαλψης και εύκολα προσβάσιμες πληροφορίες για τον ασθενή, οπουδήποτε και αν αυτός φροντίζεται».

Αυτή η γρήγορη, αμφίδρομη ανταλλαγή ιατρικών πληροφοριών θα αποφέρει πολλά οφέλη από την άποψη της ταχύτητας και της ακρίβειας των πληροφοριών, η οποία είναι σημαντική τώρα περισσότερο από ποτέ, καθώς αντιμετωπίζουμε τις προκλήσεις μιας πανδημίας.

Για τους νοσοκομειακούς ασθενείς που μεταφέρονται σε ένα οίκο μακροχρόνιας φροντίδας, η ομάδα του νοσοκομείου τους θα μπορεί να στέλνει ιατρικές πληροφορίες στην ομάδα του οίκου – απευθείας από το σύστημα του νοσοκομείου. Το ίδιο θα ισχύει και για τους ενοίκους ενός οίκου μακροχρόνιας περίθαλψης που πηγαίνει στο νοσοκομείο. «Γνωρίζουμε ότι οι μεταβάσεις μεταξύ των οίκων μακροχρόνιας περίθαλψης και των νοσοκομείων, ενέχουν πιθανότητες για σφάλματα φαρμάκων και προβληματική επικοινωνία με πιθανή συνέπεια στην ελλειμματική περίθαλψη των ηλικιωμένων», λέει ο Dr. Hugh Boyd, Διευθυντής Ιατρικής Υπηρεσίας στο St. Joseph’s Villa. «Κατά τη μεταφορά, πολλοί από εμάς θα προσπαθήσουμε να στείλουμε λεπτομερείς πληροφορίες ή να τηλεφωνήσουμε απευθείας τους παραλήπτες ιατρούς, αλλά αυτό μπορεί μερικές φορές να έχει ως αποτέλεσμα την αποστολή περισσότερων από 100 σελίδων είτε ηλεκτρονικά είτε μέσω φαξ. Αυτή η πλατφόρμα θα βοηθήσει τους γιατρούς που σπαταλούν χρόνο διαλογής μέσω κατακερματισμένων δεδομένων και θα τους δώσει περισσότερο χρόνο να επικεντρωθούν στη φροντίδα των ασθενών. Αυτό θα εξοικονομήσει χρόνο και θα σώσει ζωές”. Τόσο το SJHH όσο και το St. Joseph’s Villa συνεργάζονται ήδη με το σύστημα υγείας του SJHS, έναν ηγέτη στην ολοκληρωμένη φροντίδα, δημιουργώντας αυτή τη μοναδική ευκαιρία να δοκιμάσουμε το πιλοτικό πρόγραμμα συνεργασίας. Μια διεπιστημονική ομάδα από ολόκληρο το SJHS θα συνεργαστεί με το PointClickCare, το οποίο παρέχει το ψηφιακό σύστημα πληροφοριών για την υγεία που χρησιμοποιείται στο St. Joseph’s Villa, για να επιτρέψει την ασφαλή αμφίδρομη ανταλλαγή δεδομένων ασθενών.

Ακολουθώντας το πιλοτικό πρόγραμμα και μόλις αξιολογηθούν τα οφέλη του έργου, η ελπίδα είναι να επεκταθεί η λύση σε άλλους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης στο Χάμιλτον, σε ολόκληρη την επαρχία και σε ολόκληρο τον Καναδά. Η λύση όχι μόνο θα βοηθήσει στη μεταφορά των ασθενών με COVID-19 από τους οίκους μακροχρόνιας περίθαλψης στο νοσοκομείο, αλλά θα επιτρέψει επίσης ευρύτερους στόχους γύρω από την ολοκληρωμένη περίθαλψη και την ανταλλαγή πληροφοριών, οι οποίοι είναι θεμελιώδεις για την επιτυχία των νεοσύστατων Ομάδων Υγείας του Οντάριο.

Επιπλέον, η λύση θα μπορούσε να βοηθήσει στη μείωση του αριθμού των περιττών μεταφορών έκτακτης ανάγκης, καθώς και του χρόνου που οι κάτοικοι μπορεί να περιμένουν για θεραπεία. Το έργο χρηματοδοτείται εν μέρει από το CAN Health Network ως μια καινοτόμος λύση για την αντιμετώπιση σημαντικών προκλήσεων στο σύστημα υγειονομικής περίθαλψης. Το CAN Health Network δημιουργήθηκε τον Ιούλιο του 2019 ως αποτέλεσμα μιας επένδυσης της Ομοσπονδιακής Κυβέρνησης συνολικού ύψους 7 εκατομμυρίων δολαρίων, εκ των οποίων η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Οικονομικής Ανάπτυξης για το Νότιο Οντάριο (FedDev Οντάριο) και η Western Economic Diversification Canada (WD) συνεισέφεραν το καθένα 3,5 εκατομμύρια δολάρια. Αυτή η επένδυση καθιέρωσε το Δίκτυο στο Οντάριο και τη Δύση, με επέκταση προς την Ανατολή, το Κεμπέκ και τον Βορρά.

«Η συνεργασία που δημιουργήθηκε με το δίκτυο υγείας CAN, το PointClickCare και το σύστημα υγείας του St. Joseph, παρουσιάζει καναδικό ταλέντο στη στήριξη των ηλικιωμένων μας σε μονάδες μακροχρόνιας φροντίδας», λέει ο Dr. Dante Morra, πρόεδρος του δικτύου υγείας CAN. «Αυτή η πρωτοβουλία θα βοηθήσει στην ενίσχυση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης, αντιμετωπίζοντας προκλήσεις στον τομέα της υγείας όπως το COVID-19, ενώ ταυτόχρονα βοηθά την καναδική καινοτομία όπως αυτή του PointClickCare να εξελίσσεται ραγδαία σε ολόκληρη τη χώρα».

Από την Elaine Mitropoulos. Η Elaine Mitropoulos εργάζεται στις Δημόσιες Υποθέσεις στο St. Joseph’s Healthcare Hamilton.

Πηγή: hospitalnews.com

Ακολουθήστε το Hospital News στο Facebook
Ακολουθήστε το Hospital News στο google news